Cele 6 motive pentru care femeile devin victime ale escrocilor sentimentali

Escrocul sentimental este acel barbat care stapaneste foarte bine arta manipularii, care este pregatit sa te faca sa te simti minunat in prezenta lui si care aparent este foarte interesat de persoana ta dar in realitate isi unelteste un plan pentru a ajunge acolo unde isi doreste. La nivel inconstient vulnerabile sunt cele care:

1.Nu au incredere in propria persoana

Neincrederea in propria persoana este unul din motivele pentru care femeile cad prada asa zisilor escroci sentimentali. Indiferent de atitudinea lor fata de ea sau de situatiile in care o pot pune, ea nu va realiza ca cel de langa o foloseste sau nu ii ofera importanta cuvenita. In micile conflicte in care se vor gasii ca si cuplu, mai mereu ii va gasii scuze lui si se va gandii ca poate o parte din vina i se datoreaza chiar ei.

2.Care cauta confimari exterioare

“Victime” pe lista escrocilor sentimentali sunt si cele care se “hranesc” cu complimente, cu aprecieri si cu vorbe dulci. In spatele acestei nevoi se ascunde de fapt lipsa de apreciere a propriei persoane si umplerea acestui gol cu ce ne ofera cei din jur. Nimic nu este mai frumos decat sa ne simtim valorizate de cei pe care ii iubim sau de cei langa care ne visam, insa ce este prea mult ar trebuii sa ne ridice cateva semne de intrebare.

3.Care sunt de prea multa vreme singure

O victima ideala poate fi si femeia care isi doreste sa intre intr-o relatie de foarte mult timp. De multe ori “asteptarea” printului din poveste ne face mai vulnerabile si mai nerabdatoare, ceea ce duce la superficialitate in evaluarea posibilului partener.

4.Lipsa ancorarii in “aici si acum”

Pe lista escrocilor sentimentali, cu siguranta sunt si credulele, acele femei care traiesc intre randurile romanelor de dragoste sau prin prisma unor personaje din filme. Din pacate, lipsa unei viziuni clare, obictive asupra societatii in care traim si mutatrea imaginatei intr-o lume ideala poate transforma peste noapte un escroc sentimental intr-un print.

  1. Cand au ceva ce atrage atentia prea mult

Putem fi victime atunci cand iesim in evidenta cu prea mult din punct de vedere financiar, cand avem un statut bine vazut in sociatate sau cand suntem din punct de vedere fizic un trofeu. Cu tot ce epatam, defapt ne vulnerabilizam in fata celor care stiu sa isi aleaga victimile.

6.Cand nu ne oferim timp pentru a socializa

Se intampla adesea sa avem un program incarcat de tascuri si responsabilitati ceea ce ne aduce mult mai usor in fata calculatorilui si asa gasim solutia in a socializa virtual, de a ne implica mai usor in relatii la distanta si fara sa ne asumam risurile unei astfel de relatii.

Dupa experimentarea unei relatii cu un escroc sentimental de cele mai multe ori iesim ravasite, cu mai putina incredere fata de barbati sau chiar in noi insine, mai retrase sau cu o doza mare de culpabilizare pentru relatia experimentata. Timpul este cele care aduce clarificari pentru a intelege etapa prin care trecem. Fiecare dintre noi poate deveni victima intr-o astfel de situatie asa incat este bine sa ne apreciem pentru ceea ce suntem si sa nu ne lasam antrenate intr-o astfel de situatie.

semnatura2Articol publicat in Evenimentul zilei din 1 februarie 2016.

 

Comentarii


Adauga comentariu