Cum recunoastem o persoana narcisica?

Data: July 17,  2017
Categorie: Articole generale

narcisism 01

Persoanele cu această afecţiune sunt frecvent descrise ca arogante, egoiste, manipulative şi exigente. Ele se pot concentra, de asemenea, pe fanteziile grandioase (de exemplu succesul, frumuseţea etc.) şi pot fi convinse că merită un tratament special. Aceste caracteristici încep să-şi facă simţită prezenţa de obicei la vârstă adultă şi trebuie.

Citeste

Motivele pentru care devenim lenesi

Data: July 10,  2017
Categorie: Articole generale

oameni-lenesi-2-227x300

Putem spune că o persoană este leneşă dacă poate să desfăşoare o activitate, dar nu este dispusă să facă acest lucru din cauza efortului pe care trebuie să-l depună. Pe scurt, suntem leneşi dacă motivaţia noastră este scăzută în raport cu ceea ce avem de făcut deşi ştim ce trebuie.

Citeste
caldura de vara

Aproape toată lumea se adaptează ușor la schimbările de temperatură, dar prea multă căldură ne poate afecta atât fizic, cât și psihic. În această perioadă, nu sunt de neglijat nici deshidratarea și nici insolația, din cauză că acestea pot influența starea de spirit sau comportamentul și, în cel mai rău caz,.

Citeste

Psihologia din spatele tatuajelor

Data: June 26,  2017
Categorie: Articole generale

ce-tatuaje-se-poarta-in-2016-idei-cool-pentru-cele-mai-curajoase-doamne-si-domnisoare_1_size2

Din ce în ce mai des sunt întâlnite tatuaje atât în rândul bărbaţilor, cât şi în rândul femeilor, indiferent de vârstă, de nivelul social sau profesional. În general, înaintea procesului de tatuare trecem prin filtrul minţii câteva întrebări de genul: „De ce m-aş tatua? Ce m-a făcut să vreau un anume.

Citeste

Psihologia culorilor

Data: June 09,  2017
Categorie: Articole generale

3388470566_254bddee6d

Psihologia culorilor se bazează pe efectele mentale și emoțiile pe care acestea le au asupra noastră în diverse situații și conjuncturi. De multe ori interpretarea culorilor este subiectivă și sunt o serie de aspect care ar trebui să fie luate în calcul, precum: religia, sexul, cultura și chiar contextual social și.

Citeste
clipboard01_207

Chiar dacă zilele petrecute în compania copiilor sunt obositoare, anii zboară. Dacă aduni tot timpul petrecut de copiii tăi cu tine, ținând cont de timpul petrecut la școală, timpul de somn, timpul petrecut cu bona sau cu bunicii, sau pur și simplu timpul din activitățile care nu te includ pe.

Citeste
18-dreamstime-l-53696661

Visele sunt o succesiune de imagini, idei, emoții și senzații care apar involuntar în mintea noastră în timpul anumitor stadii ale somnului. Atunci când dormim se succed două tipuri de activități cerebrale: somnul liniștit și somnul REM. Visele apar în cadrul perioadelor REM, atunci când activitatea cerebrală este intensă. Somnul REM.

Citeste
silueta-perfecta-iarna2-e1392914671408

Se întâmplă frecvent să mâncăm sau să „ronţăim” ceva şi să nu realizăm că, în realitate, nu o facem pentru că ne este foame. În spatele acestui gest reflex stau anumite neîmpliniri de peste zi, anumite frustrări și chiar o igienă emoțională precară. În „Manualul de diagnostic şi statistică a tulburărilor.

Citeste

Despre furie

Data: April 24,  2017
Categorie: Articole generale

44289372_m-e1446476929856

Oricât de zen am fi și indiferent cât de calmi suntem, tot nu suntem scutiți de accese de furie. Accesele de furie sunt, în esență, niște explozii emoționale care au drept scop exprimarea nemulțumirii personale față de lucruri, fapte sau persoane și pot fi utilizate ca mod de manipulare a.

Citeste
clipboard01_20

În realitate, pentru a fi alături de o persoană îndoliată este necesar să gestionăm propriile emoţii corect şi asumat. Din punctul meu de vedere este nevoie de o educație specifică încă din copilărie în legătură cu moartea și cu trecerea în neființă a unei persoane. Participarea la înmormântare aduce după sine.

Citeste