Cunoști oameni care văd orice situație într-o lumină proastă? Sau cineva care se luptă cu sentimente de tristețe, lipsă de motivație sau lipsă de speranță? Sau pur și simplu ați observat că sunteți din ce în ce mai pesimist? Dacă este așa, trebuie să știți că ar putea să fie.

Citeste

Creierul controlează întreaga noastră viață și tot ceea ce credem, spunem și facem. Este cel mai important organ din corpul nostru. Dar cât de mult ne gândim la el? Și dacă ne gândim la el, știm cu adevărat cum să avem grijă de el? Suntem oare conștienți ce îi face.

Citeste

Tipuri de negare

Data: October 29,  2018
Categorie: Articole generale, Informare

Chiar dacă nu avem noțiuni medicale sau de natură psihologică atunci când intrăm în contact cu diverse persoane ne dăm seama că ceva nu este în regulă, dar nu știm să ne explicăm de ce. Sunt și situații când informațiile pe care le avem devin contradictorii și atunci suntem debusolați.

Citeste

Copiii care au o performanță scăzută la școală au nevoie de o evaluare psihologică și ulterior de consiliere psihologică. Adulții sunt tentați să pună presiune pe cei mici, fără să-și dea seama că neputința micuților este justificată de o problemă de natură neurologică. Puțini știu că un copil poate avea inteligență.

Citeste

Atunci când nu știm ce vrem de la noi, de la viitorul nostru, putem să ajungem într-o zi, la concluzia că viața ne trăiește pe noi și că în realitate nu ne trăim viața. Este important să nu ne trăim viața nici în trecut și nici în viitor, și că.

Citeste

Despre valorile familiei

Data: October 09,  2018
Categorie: Articole generale

Despre conceptul de familie, fie ea tradițională sau nu, s-au scris multe lucruri în timp, însă familia nu este despre teorie, ci despre practică. Diferența dintre teorie și practică stă în valorile morale și personale ale fiecărui individ. Suntem focusați pe lucrurile superficiale și, fără să ne dăm seama, de.

Citeste

Profilul oamenilor falsi

Data: October 02,  2018
Categorie: Informare

In societate ne lovim la tot pasul de măști și din ce în ce mai rar de oameni autentici. Nu este grav să purtăm o „mască” a unei personalitați difcile sau conflictuale din noi ci mai degrabă să ne identificăm cu ea și să devină parte din noi. Oamenii falși transformă.

Citeste

Viața de zi cu zi, stresul cotidian, propriile experiențe de viață și temerile pe care le avem pot să ne determine să nu avem încredere în cei din jur. Problemele apar atunci când neîncrederea devine parte din viața noastră și ne lovim de ea, zi de zi, în diverse relații..

Citeste

Cand nu este suficient sa fii dragut

Data: September 18,  2018
Categorie: Articole generale, Informare

Se întâmplă des, și mai ales la locul de muncă, să nu ne placă de cineva și, totuși, să fim nevoiți nu doar să îl vedem zi de zi, ci și să interacționăm cu respectiva persoană. Uneori pare greu de înțeles că nu putem să construim o relație cu.

Citeste

Se întâmplă des ca să ne împărtășască cineva ceva intim sau personal și să realizăm că, odată cu acel secret, ajungem să ne simțim împovărați. Sunt lucruri care ne fac bine când nu le știm și simpla lipsă a informației să ne facă să ne simțim liberi. În medie, o persoană.

Citeste