Dependenta de zahar

Data: May 17,  2019
Categorie: Informare

Cei mai mulți dintre noi înțeleg de ce zahărul este atât de tentant. Acesta oferă organismului o experiență foarte puternică și previzibilă de plăcere. Are un gust bun, ne poate da energie, ne poate stimula starea de spirit și poate să ne reamintească faptul ca viața într-adevăr merită trăită. Cu toate.

Citeste

De ce oamenii se dau batuti?

Data: April 08,  2019
Categorie: Articole generale

Se întâmplă des să observăm cum cei din jurul nostru renunță la lucruri importante pentru ei fără să facă nimic. Spun că vedem la cei din jurul nostru pentru că de prea puține ori suntem atenți sau suntem dispuși să recunoaștem că ne dăm bătuți sau că depunem armele prea.

Citeste

Diferentele dintre un psihopat si sociopat

Data: February 28,  2019
Categorie: Informare

Se întâmplă să întâlnim oameni cu personalități dificile cu care suntem nevoiți să interacționăm la locul de muncă sau în familie și atunci le punem “etichete” de psihopați sau de sociopați fără ne dăm seama de diferențele dintre cei doi termeni. Uneori diferențele dintre cele doua comportamente sunt separate de.

Citeste

Dacă ne aflăm într-un proces de psihoterapie este clar că suntem dornici să facem o schimbare, că am rupt barierele ideilor preconcepute si că încercăm să rezolvăm problemele care ne macină și nu să învățăm să trăim cu ele. În materialul de astăzi vă propun câteva sfaturi pentru a vă.

Citeste

Chiar dacă nu le dăm importanță, rănile cauzate de tată rămân active în psihicul nostru, indiferent dacă suntem conștienți de ele sau nu. Consecința acestor răni nevindecate ne marchează deciziile, reacțiile, modul în care alegem să relaționăm cu partenerii de viață, gradul de toleranță pe care îl avem în raport.

Citeste

Despre tatal perfect

Data: February 04,  2019
Categorie: Articole generale

Este o provocare să vorbești despre „profilul tatălui perfect”, poate pentru că perfect se confundă cu ideal. Dacă întrebi 100 de indivizi „Cum arată profilul tatălui ideal?”, fiecare o să creioneze trăsături pe care nu le-au regăsit în propriul tată sau o să pună accentul pe diminuarea anumitor trăsături.

Citeste

Asa tata, asa copil

Data: January 28,  2019
Categorie: Articole generale

Săptămâna trecută am vorbit despre amprenta pe care o lasă tatăl asupra noastră și despre urmările pe care le putem experimenta de-a lungul vieții noastre.
Pentru a face față emoțiilor și tuturor experiențelor de viață ne folosim mecanismele de apărare, informațiile pe care le primim din cărți, din desene.

Citeste

Despre relatia cu propriul tata

Data: January 21,  2019
Categorie: Articole generale

Ce urmări are relația defectuasă cu propriul tată? Puțini știu că relația avută cu tata în copilărie ne poate influența toate relațiile viitoare și chiar și perspectiva prin care privim viața astăzi. Prezentul material nu își propune să îi pună la zid pe tații din lumea întreagă și nici.

Citeste

Se întâmplă să ne întrebăm de ce avem nevoie de obiective, dacă ne ajută cu ceva sau chiar să le considerăm o pierdere de timp. Se întâmplă des să ne plângem că nu avem timp să facem diverse lucruri sau că nu avem timp pentru hobby- uri , ori pentru.

Citeste

De cele mai multe ori relația dintre copil și mamă sau tată este specială, bazată pe iubire necondiționată, echilibru, sprijin, confirmare și susținere. Relația părinte - copil este relația care se va manifesta sub diverse forme în celelalte relații pe care copilul le va dezvolta ulterior cu diverse alte.

Citeste