Ca psiholog,

Cu fiecare an care trece peste mine mă găsesc mai “șlefuită” și pentru asta le sunt recunoscătoare profesorilor mei, dar și clienților care mi-au călcat pragul până acum și care mi-au împărtășit poveștile lor de viață.

Am terminat Facultatea de Psihologie în cadrul universității Hyperion și sunt mândră că i-am avut ca profesori pe cele mai importante somități ale psihologiei contemporane și nu pot să nu enumăr o parte din ei… Ion Mânzat, Tudora Sima, Augustina Cambozie, Marinela Sârbu, Gabriela Stoltz și Puiu Mihai.

După terminarea facultății am început un curs de formare în Psihologia Clinică unde mi-am consolidat cunostințele de bază în psihologie și unde am avut onoarea să le am ca profesoare pe doamnele Tudora Sima, Ileana Botezat și nu în ultimul rând pe doamna Mihaela Săhlean care o dată cu dedicarea și profesionalismul dumnealor m-au facut să evoluez într-un timp relativ scurt.

O altă provocare pentru mine a fost și formarea în Psihoterapia Integrativă (ARPI) sub atenta supraveghere a doamnei Gina Chiriac unde am avut prilejul să le fiu elevă celor mai recunoscuți psihoterapeuți din Europa și mă refer aici la Kenneth Evans, Angela Carr, Julianne Appel-Opper, Joanna Kato sau Paul Barber.

În timp am participat la numeroase workshop-uri și cursuri atât în tară cât și în Europa, pe diverse teme de la terapia de cuplu până la cele care i-au avut în primplan pe cei mici.

În prezent sunt membră a Colegiului Psihologilor din Romania, a Centrului Național de Formare Profesională în Psihologie dar și a Asociației de Psihoterapie Integrativă.

Fiind atestată de Colegiul Psihologilor din România și având Atestat de liberă practică, cu codul personal 15607, îmi desfășor activitatea în propriul cabinet înregistrat cu codul 10B4570.

Ca om,

Pe parcursul formărilor profesionale am facut și eu la rândul meu terapie și această experiență m-a făcut să percep lucrurile diferit… Dacă pe tot parcursul formărilor și specializărilor eram pregătită să devin o terapeută bună, fiind învățată să fac față acestei poziții, e cel puțin ciudat să te găsești într-o bună zi în postura clientului, pe canapeaua de terapie.

Atunci am realizat cât de important este pentru client să știe cu cine va interacționa și mai ales cui i se va destăinui, așa că am ales să vorbesc despre mine și cu toată sinceritatea vă recunosc că nu îmi este deloc ușor…

Iubesc foarte mult natura și momentele în care pot scrie. Îmi plac călătoriile, excursiile, muntele, să urmez diverse trasee pe parcursul sau la capătul cărora să am ce descoperi. Îmi place să mă implic în diferite activități unde nevoia de a comunica și de a lucra cu oamenii sunt esențiale. În general tind să fiu organizată, pentru că astfel am parte și de eficiență, dar iubesc și momentele neașteptate, care mă pun în dificultate și cer un grad mai mare de implicare din partea mea.

Îmi place foarte mult să-mi conduc mașina și dacă stau să mă gândesc este locul în care îmi vin cele mai inspirate idei. Mașina este micul meu univers cu care mă deplasez în provocările cotidiene. Dacă tot am ales să spun ce “îmi place” o să recunosc și faptul că nu îmi place să vorbesc la telefon și că prefer o discuție între patru ochi decât să-mi folosesc telefonul ore întregi.

Tot parte din mine este și relația specială pe care o am cu părinții și cu bunicii mei care mereu au fost lângă mine la bine și la greu, care m-au susținut atunci când am luat decizii importante pentru viața mea. Îi iubesc enorm și îi mulțumesc lui Dumnezeu ori de câte ori am ocazia că i-a lăsat lângă mine să mă bucur încă de ei așa cum sunt pentru că eu sunt parte din ei.

Am învățat să și pierd când în urmă cu 5 ani am pierdut o persoană dragă mie, pe doamna profesoară Maria Alexandrescu care mi-a fost mentor, care mi-a călăuzit pașii și care a crezut în mine în anumite momente în care nici eu nu credeam… Astăzi mă gândesc că ar fi mândră de mine și că pe drumul acesta o să ajung acolo unde ea și-a dorit mereu să fiu.

Recunosc că cel mai bine mă simt în pielea mea atunci când sunt îndrăgostită sau când iubesc și cu mult mai specială atunci când mă simt iubită. Viața m-a învățat însă să mă simt bine in pielea mea și atunci când sunt singură și când lângă mine este cineva și cu toată sinceritatea acum când privesc în urmă îmi dau seama cât de important este să cunoști ambele fețe ale monedei.

In 17 ianuarie 2017, am inceput un nou capitol al vietii mele, m-am maritat. Din acel moment multe lucruri s-au schimbat si am permanenta senzatie ca se vor mai schimba. Acum am lângă mine un om extraordinar, lângă care învăț în fiecare zi cât de frumos este să trăiești în cuplu, ca o echipă, într-o formulă aproape perfectă și pentru asta îți multumesc ție, Bogdan!

Nu sunt o persoană perfectă, am învățat că nu asta este important și că nu trebuie să mulțumesc pe toată lumea, viața oferindu-mi șansa de nenumărate ori să greșesc sau să nu iau cele mai bune decizii și în final să cad, însă până la urmă am învățat un lucru foarte important și prețios… și anume să mă ridic și să stau din nou „în picioare și cu capul sus”.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=2SI9UeQ-tNk?hl=en"><img src="http://evelineosnaga.ro/wp-content/plugins/images/play-tub.png" alt="Play" style="border:0px;" /></a>