Masajul de relaxare un aliat impotriva stresului

10939356_758415310919803_1923373857_o

Traim intr-o societate care este mereu contra cronometru, cu deadline-uri, si cu multe ore petrecute la birou. Stresul este considerat ”boala” secolului XXI si ca atare face parte din viata multora. Stresul este o tema destul de actuala in societate de care, cel mai bine se ocupa psihoterapeutii atunci cand in cabinetele lor vin persoane care cer ajutorul din punctual acesta de vedere.

Asa ca m-am gandit sa apelez la mijloace care pot prevenii stresul si am ales sa stau de vorba cu Vicentiu, care este maseur si care este recunoscut pentru masajul de relaxare pe care il face. El are studii in domeniu atat in tara cat si la Londra si fara indoiala faptul ca lucreaza de multi ani in domeniu este in masura sa ne vorbeasca despre acest subiect.

Cum este sa intri in contact cu pielea clientilor tai?

Vicentiu: Este un lucru special avand in vedere ca inafara atingerii in sine iau contact cu energia si starea clientului si in schimb apoi ofer relaxare si liniste.

Ce relatie se contruieste intre tine si clientii tai?

Vicentiu: De la prima intalnire la o sedinta de masaj incerc sa relationez cu clientul, sa ma apropii, sa devin un amic, un prieten pe viitor. Ma pot lauda ca am multi clienti care in timp mi-au devenit prieteni. Mereu las timpul sa vorbeasca…

Exista vreo diferenta intre-un masaj facut unei persoane stresate si unei alte persoane care este mai relaxata?

Vicentiu: Da exista o diferenta pe care eu ca si maseur o simt, o vad deobicei persoana care este stresata este mai apatica, mai nervoasa sau lipsita de vlaga, iar la atingere este mult mai contractata, mai rigida fata de o persoana relaxata.

Este masajul de relaxare un antidot bun pentru stres?

Vicentiu: Este un antidot bun, deoarece prin reducerea tensiunii musculare,obtinuta prin masaj, este in stransa legatura cu inducerea unei stari mentale positive, micsoreaza anxietatea si depresia, imbunatateste capacitatea de concentrare si creeaza stari de relaxare profunda, inlaturand somnolenta din timpul zilei si insomnia.

Acest timp de masaj ajuta in egala masura si femeile si barbatii?

Vicentiu: Acest masaj ajuta atat femeile cat si barbatii. Masajul de relaxare se face la toate categoriile de varsta incepind de la bebelusi pana la cei de varsta a treia.

Cat dureaza o sedinta de masaj de relaxare si in ce consta?

Vicentiu: O sedinta de masaj dureaza in jur de o ora, dar se poate prelungi pana la 90 de minute. Se apica procedee si manevre specifice masajului, de la o simpla mangaiere pana la batere, frictiuni, tapotare, presiuni in anumite zone, scuturari si presari etc. In timpul masajului mai folosesc cu succes aromaterapie si meloterapia. Masajul de relaxare, nu este unul brutal sau dureros, cu alte cuvinte, clientul isi va simti corpul “plutind”.

In cat timp isi face aceasta sedinta efectul?

Vicentiu: Efectul se vede imediat, dupa prima sedinta de masaj. Acesta stimuleaza sau calmeaza, in functie de ritmul si profunzimea miscarilor, de aceea masajul de relaxare poate face ca o persoana sa fie mai vioaie, mai energica sau dimpotriva mai relaxata, chiar somnoroasa.

Cat de des trebuie sa facem mesaj de relaxare ca acesta sa isi faca efectul pe termen mai lung?

Vicentiu: Masajul de relaxare este indicat a se face de cel putin de 2 ori pe saptamana pana la terminarea a 12 -14 sedinte. opoi se face de cel putin o data pe saptamana avand ca scop mentinerea organismului intr-o stare de functionare perfecta.

Cand e necesar din punctual tau de vedere sa apelam la masajul de relaxare?

Vicentiu: Ori de cate ori ne simtim obositi, lipsiti de vlaga, anxiosi, dupa eforturi fizice prelungite, dupa un drum lung in care sofam mult si putem continua cu exemplele. Deci masajul de relaxare este o oaza de bine pentru trup si minte, echilibrand totul.

 

Ce sfat ai pentru cei care nu ajung la masaj si totusi au nevoie de un remediu pe care chiar ei il pot aplica in timp ce sunt la birou?

Vicentiu: Recomand automasajul in zonele dureroase cu miscari lente sau mai repezi. Unele miscari se pot invata de pe internet, dar recomandarea mea este sa apeleze la un specialist.

10942164_758415340919800_441439553_n

 

ShareEmail this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Comentarii


Adauga comentariu