De ce oamenii se dau batuti?

Se întâmplă des să observăm cum cei din jurul nostru renunță la lucruri importante pentru ei fără să facă nimic. Spun că vedem la cei din jurul nostru pentru că de prea puține ori suntem atenți sau suntem dispuși să recunoaștem că ne dăm bătuți sau că depunem armele prea ușor.

Vedem cum renunță la locul de muncă, la prietenii, la familie și chiar la persoana iubită și diverse alte lucruri fie ele materiale sau nu… poate vă întrebați ce stă în spatele oamenilor care se dau bătuți… ei bine iată câteva explicați care pe lângă faptul că vă vor ajuta să înțelegeți de ce, vă vor ajuta să găsiți soluții atunci când vă veți afla în situații similare.

Așteptați rezultate rapide – Atunci când nu acordați timp lucrurilor să se așeze aveți șanse mari să ratați niște rezultate la care visați de mult.

Frica de viitor – Anxietatea este cea care ne împiedică să vedem lucrurile limpide și de cele mai multe ori ne împiedicăm să luăm decizii corecte însă pentru a învinge frica sau anxietatea trebuie să învățăm să trăim în prezent, adică AICI și ACUM.

Blocajul în trecut – Sunt multe persoane ca aleg inconștient să trăiască în trecut, acolo unde poate au fost fericiți, acolo unde îi mai pot găsi pe cei dragi care poate astăzi nu mai sunt… sau pur și simplu pentru că există niște blocaje emoționale care îi împiedică să trăiască în prezent.

Surmenare – Atunci când oboseala și stresul intervin suntem tentați să ne dăm bătuți și nu mai avem energia necesară pentru a găsi soluții. Recomandarea specialiștilor pentru a funcționa la capacitatea maximă este să avem 8 ore de somn, 8 ore de muncă și 8 ore de relaxare.

Lipsa încrederii în propria persoană – Această neîncredere aduce după sine și teama de eșec iar șansele să ducem la bun sfârșit un proiect sunt mult diminuate așa că o să fim tentați să ne dăm bătuți. Lipsa de încredere înseamnă să credem mai mult în propriile slăbiciuni decât în propriile calități.

Teama schimbării – Cei reticenți la schimbări sunt cei care nu își asumă riscuri și atunci aleg să rămână în zona de confort.

Când teama eșecului este mult mai mare decât dorința de succes. – Fiecare din noi avem temeri dar și dorințe este o alegere pe care ne o asumăm ori de cate ori acționăm în viața de zi cu zi. Daca alegem să privim cu teama sau cu dorința de izbutii în ce ne propunem.

Lipsa motivației – Sunt situații în care miza nu este suficient de mare încât să ne motiveze să dăm tot ce e mai bun din noi.

Își plâng de milă. –Cei care aleg să și plângă de milă au de fapt au niște blocaje emoționale care îi vor împiedică să găsească soluții, să se implice cu adevărat într-o relație sau care să înceapă un proiect pe care sa-l ducă la bun sfârșit.

Nu este rău să renunțăm la diverse lucruri în viață, însă trebuie să învățăm să evaluăm înainte de a renunța. Cel mai corect este să ne evaluăm proiectele și relații în funcție de ce simțim și de ce avem nevoie iar atunci când renunțăm doar pentru că ne e teamă sau pentru că nu avem încredere în forțele proprii să găsim strategii care să ne ajute depășim ceea ce ni se pare greu sau ne făcut.

Comentarii


Adauga comentariu