20 de lucruri pe care e bine sa le faci in cuplu inainte de casatorie

Activitățile pe care le facem împreună cu persoana iubită ne ajută să ne consolidăm relația, să ne cunoaștem mai bine, să ne stabilim limitele și chiar să ne iubim mai mult. Căsătoria însemnă mai mult decât un act sau un legământ, înseamnă încredere, iubire, sex, prietenie, respect, conflicte de tot soiul, ajutor, asumare, autenticitatea partenerilor, relaxare, distracție și lista poate continua.
Și mai e ceva… Căsătoria dintre doi oameni care se iubesc nu trebuie sa fie la fel ca a părinților sau asemănătoare cu a oricărui alt cuplu. Până la urmă fiecare individ este unic și dacă suntem unici în felul nostru și cuplul are propria sa dinamică și frumusețe.

Iată câteva activități pe care vi le propun să le experimentați înainte de a spune DA-ul cel mai important din viață.
1. Încercați să faceți un puzzle mai mare de 1000 de piese împreună. (Nu este important cât timp vă ia să-l terminați ci să ajungeți să puneți și ultima piesă împreună).
2. O ședință foto se va transforma într-o amintire de neuitat însă pregătire și organizarea acesteia o sa vă ajute să va cunoașteți mai bine.
3. Organizați o seara cu prietenii unde pe lângă relaxare și voie bună să experimentați rolul gazdelor.
4. Este obligatoriu să experimentați în doi provocările unui joc de genul „escape room”. Puteți încerca acest joc la nivelul celor de 6 persoane chiar dacă sunteți doar voi 2. Este important să depășiți împreuna provocările jocului.
5. La o ieșire în oraș încercați să mâncați împreună din aceeași pizza și să beți din același pahar cu paie diferite. (nu pentru a face economie ci pentru a ne observa și ulterior pentru a ne adapta nevoile la contextul cuplului.)
6. Nu ratați o noapte senină la Observator! Avem tendința să ne „limităm” întâlnirile la activități utile, sau uzuale ceea ce aduce cuplul în timp la rutină.
7. Chiar dacă nu este un punct forte pentru ambii parteneri este important să gătiți împreună. nu lucruri banale, care sunt ușor de făcut ci cele mai complexe care necesită timp, atenție și muncă în echipă.
8. Experimentați jocuri amuzante de genul: Taboo, 5 secunde, alias fete vs băieți, mimă, jenga etc.
9. Experimentați câteva ședințe de echitație. Relația cu caii și plimbările în aer liber vă vor ajuta să descoperiți și să experimentați lucruri noi.
10. Trebuie să experimentați spontaneitatea și bine ați face dacă într-o dimineață după ce vă treziți alegeți să vă beți cafeaua într-un alt oraș.
11. Adoptarea unui animal de companie o să vă ajute să vă organizați, să vă responsabilizați mai eficient.
12. Plantați cel puțin un copac.
13. Faceți pariuri ori de câte ori aveți ocazia și ulterior onorații le.
14. Experimentați cel puțin un hobby de-al partenerului sau al partenerei. Asta înseamnă să învățăm să cedăm și eventual să cunoaștem lucruri noi.
15. O drumeție în natură în doi este o experiență frumoasă dar și un „moment” potrivit în care putem să experimentăm liniștea în doi fără ca acesta să fie dăunătoare.
16. Chiar dacă aparent suntem limitați din punct de vedere al timpului sau pur și simplu suntem stresați putem experimenta cursurile de dans în perechi și asta nu doar pentru a ne mișca acrimonios atunci când suntem pe ringul de dans dar și pentru că dansul în sine devine o formă de comunicare și de exteriorizare a emoțiilor și ale trăirilor.
17. Planificarea vacanțelor este foarte importantă pentru cuplu pentru că avem de făcut alegeri la tot pasul de la destinație, la alegerea hainelor potrivite și până la planificarea itinerariului.
18. Un alt exercițiu pe care vi-l propun este acela de a merge undeva în aer liber și pe rând să experimentați să vă legați la ochi și să-i oferiți partenerului posibilitatea să vă ghideze. acest exercițiu are ca scop consolidarea încrederii între parteneri dar și diminuarea nevoii de control.
19. Propuneți-vă ca pe durata unei zile în loc să comunicați prin mesaje pe whatsapp sau Messenger să vă trimite-ți melodii, poze sau citate astfel în cât să comunicați ceea ce doriți partenerului. Este distractiv și sparge rutina.
20. Întocmiți-vă propriul „to do list” în doi, cu tot ce v-ați dorii să experimentați, să vizitați, să faceți în următoarele 12 luni.

Poate cel mai important lucru, de care nu mulți sunt conștienți, este acela că „iubirea moare” dacă partenerii uită să ofere timp relației, dacă lasă rutina să fie prezentă în relație, dacă uităm să ne „conectăm” la cei pe care îi iubim, dacă uităm să-i cucerim mereu și mereu pe cei pe care i-am ales să ne fie jumătate.

Comentarii


Adauga comentariu